Latwe Ciasto ucierane z owocami z Thermomixa

    
Ciasto podstawowe z thermomixa

Skladniki

200 g masła pokrojonego na niewielkie kawałki 

200 g cukru (moze byc troche mniej)

jedno opakowanie cukru waniliowego lub jedna łyżeczka cukru waniliowego wykonanego w Termomix

3 jajka 

200 g Mąki pszennej 

50 g Mąki ziemniaczanej 

jedna łyżka proszku do pieczenia 

owoce tutaj jabłka mogą też być śliwki Węgierki wiśnie winie lub porzeczki 

cukier puder do posypania

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°

Do naczynia miksującego włożyć Masło stopić 4 min 60° obróci jadę przylać do innego naczynia

Do naczynia miksując ego wsypać cukier cukier waniliowy dodać jajka zachowując podano kolejność utrzeć 1 min 30 s obrót cztery

Dodać mąkę mogę ziemiaczaną i Proszek do pieczenia, wymieszać 1 min 30° na ucieraniu po upływie minuty przez otwór w pokrywie powoli wlać roztopione Masło

Ciasto przelac do wysmarowanej maslem i wysypanej bułką tartą formy o wymiarach około 25 na 25 lub tortownica 22 24 cm łożyć na nim owoce. piec około 40 min w 180° odstawić do ostygnięcia

Ciasto podawać posypane cukrem puderem