Trzy kiełbasy niezbyt tłuste
Jedna Cebula
cztery Ząbki czosnku
jedna Puszka czerwonej fasolki
jedna Puszka białej fasolki
jedna szklanka czerwonego wytrawnego wina
jedna szklanka ketchupu
jedna szklanka soku pomidorowego
Papryczki chilli
Wykonanie: Jabko i cebulę pokroić w kostkę do osobnych miseczek. Czosnek bardzo drobno posiekać. Z Papryczki Peppeeroni ze środka usunac Gniazdko Nasienne, drobno posiekać nie dotykać rękami oczy bo szczypie. Kiełbasę pokroić w kostkę.na rozgrzanya oliwe wrzucić Czosnek i Papryczki. uważać żeby nie przypalic. wrzuć cebulę. smażyć mieszając na słabym ogniu.dodać kiełbasy. W międzyczasie zmieszać z wino, sok pomidorowy, keczup przyprawy i parę kropli tabasko. do zeszklonej cebuli dodać fasolke.
Zalać przegotowaną mieszanka przypraw wina i soku. przed końcem można dodac orzechy lub ziarna a potem dorzucić jablka. Podawać w małych miseczkach z białym pieczywem lub ziemniakami popijać czerwonym wytrawnym winem.