Fasolka po bretońsku Tatusia Maciusia

   
 Składniki

Trzy kiełbasy niezbyt tłuste 

Jedna Cebula 

cztery Ząbki czosnku

jedna Puszka czerwonej fasolki 

jedna Puszka białej fasolki 

jedna szklanka czerwonego wytrawnego wina 

jedna szklanka ketchupu 

jedna szklanka soku pomidorowego 

Papryczki chilli

Wykonanie: Jabko i cebulę pokroić w kostkę do osobnych miseczek. Czosnek bardzo drobno posiekać. Z Papryczki Peppeeroni ze środka usunac Gniazdko Nasienne, drobno posiekać nie dotykać rękami oczy bo szczypie. Kiełbasę pokroić w kostkę.na rozgrzanya oliwe wrzucić Czosnek i Papryczki. uważać żeby nie przypalic. wrzuć cebulę. smażyć mieszając na słabym ogniu.dodać kiełbasy. W międzyczasie zmieszać z wino, sok pomidorowy, keczup przyprawy i parę kropli tabasko. do zeszklonej cebuli dodać fasolke.

Zalać przegotowaną mieszanka przypraw wina i soku. przed końcem można dodac orzechy lub ziarna a potem dorzucić jablka. Podawać w małych miseczkach z białym pieczywem lub ziemniakami popijać czerwonym wytrawnym winem.