Quiche z dynią i szpinakiem

 

Składniki

Na ciasto: 

http://www.marmiton.org/recettes/recette_pate-brisee-a-la-farine-complete_14572.aspx

200 mąki razowej

100g masla

100 ml wody

Szczypta soli

Wymieszac wszystko niezbyt dokladnie.wlozyc do lodowki na 20 minut.rozwalkowywac i klasc do formy na quicha.mozna posypac sezamem.zrobic dziury widelcem.piec w 180 przez 15 min

Na quiche:

Dwa jajka 

crème fraiche 

Szpinak Świeży 

¼ dyni 

trochę startego żółtego sera 

Muskat  

Przyprawa do rosołu

Wykonanie Upiec ciasto schłodzone rozłożone na blasze posypane sezamem temperaturze 180° przez jakieś 15 min. w tym czasie na parze ugotować pokrojone kawałki dyni około 25 min można też dodać kawałki Marchewki następnie przez mniej więcej 10 min ugotować na parze Szpinak. Potem razem zmiksować pozostałe składniki najpierw rozłożyć na cieście dynie potem Szpinak a potem polać resztą płynu i gotować mniej więcej 45 min

 

Szybkie i dobre w wykonaniu