Składniki
Na ciasto:
http://www.marmiton.org/recettes/recette_pate-brisee-a-la-farine-complete_14572.aspx
200 mąki razowej
100g masla
100 ml wody
Szczypta soli
Wymieszac wszystko niezbyt dokladnie.wlozyc do lodowki na 20 minut.rozwalkowywac i klasc do formy na quicha.mozna posypac sezamem.zrobic dziury widelcem.piec w 180 przez 15 min
Na quiche:
Dwa jajka
crème fraiche
Szpinak Świeży
¼ dyni
trochę startego żółtego sera
Muskat
Przyprawa do rosołu
Wykonanie Upiec ciasto schłodzone rozłożone na blasze posypane sezamem temperaturze 180° przez jakieś 15 min. w tym czasie na parze ugotować pokrojone kawałki dyni około 25 min można też dodać kawałki Marchewki następnie przez mniej więcej 10 min ugotować na parze Szpinak. Potem razem zmiksować pozostałe składniki najpierw rozłożyć na cieście dynie potem Szpinak a potem polać resztą płynu i gotować mniej więcej 45 min
Szybkie i dobre w wykonaniu